BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 30, 2010

congrates.. aummmmm.. roarrrr~~~


for the 1st time in my life(seingt aku la),ak dengan semangatnya,g tengok final fotball.. ahahahah.. okay.. sound so ntah pape kan.. tp itu kenyataan.. mmg semangat nk tengok since kali ni malaysia masuk final.. lawan plak dengan indonesia kan.. haaaa... lagi la ak nk tengok.. tmbh2 plak,lepas malaysia menang 3-o kat bukit jalil,aku punya fb mmh ribut taufan la dengan komen2 membe2 lokal aku.. malaysiacheatlaser la.. menang xbermaruah la.. malaysia pakai bomoh la.. sakit hati weh.. ase nk deactive je fb.. dorg2 kat sini mmg ske bercakap xpkai akal agaknya.. aku mmg fham,kat sini dorg punya semangat nasionalisme sangat tinggi.. agree bout that.. tp aku punya semagat negara pon tetap utuh weh.. mane tahan klu org duk kutuk2 malaysia..panaaassssss je hati aku baca.. dats y,aku harap,team harimau malaya menang fir the 2nd final.. bleh sekt nk tutup mulut mereka2 yg mengutuk.. serius xleh tahan... kalah bermaruah katanya tp i can see the green laser tepat kat muka fahmi.. owh.! tu katenya clean game... sunggguh amat xfaham. okay.. da panas balik. so baik aku stop cakap pasal ni..

nway:
,A BIG CONGRATULATION HARIMAU MALAYA 4 THE CUP.. U REALLY DESERVE IT MEN.. BEST PLAY.. AND FAHMI,U MAEN MMG MANTAP.. SERIUS..!!

Friday, December 24, 2010

bad ever...

im hate the situation when i feel that someone will leave me alone eventho he doesnt mean to leave me... its jz my feeling.. i know.. my bad for thinking those thing so much.. and its such a damn bad feeling when everyone around u, can tell u to be strong,to be patient but me?? can do nothing bcz of the distance.. someday back,i do manage to do the things..be by ur side.. stay wif u during the cloud days,listen to u nearly,smile to u sincerely in front of u.. but now.. its jz a piece of sweet things between us.. and now,u r not okay,and i know dat.. but what i can do is.. nothing.. again.. and again.. dear,am i a very bad gf for u. am i??...:(
i can see ur effort not to hear me cry again... but i cant stop the tears to keep on running on my cheeck when .. i miss u.. and i need u to be here wif me..and mb i miss the old days 4 being near to u... thanx 4 everyhing dear..

i miss u. love u so much.. plis remember that,no matter what will happen , there is always someone who will stand behind u,support u in whatever condition and will keep on pray for ur success.. u will neva be alone dear..

Friday, December 17, 2010

:)




love u.. miss u soo much...:)

Friday, November 26, 2010

:(

.......thanks soo much.....

Sunday, November 21, 2010

im wif zero~

suka bila datang weekend. sebab no class.. tp xske gak bila dtg weekend sebab bosan will strike me either.huhuhuhu.. bosan will make me sick u know.. stress bila xtaw nk watpe sampai nk tdo pon da bosan.. surrounding umah pon xde pe yg best untuk dilawati.. klu de playground yg besau2 leh gak hari2 aku g maen.. huhuuuhu... klu bosan pon leh nangis okeh??T_T..
and now still xde pe nk buat diawal pagi.. klu hari de kuliah,mau aku set alarm clock every 9 minutes xnak bangun awal... rela paksa mata tutup gak even xde la ngantuk mane. sungguh la berperangai ko mas.. org bangun awal2,paling2 masak la breakfast tuk housemate ke ap.. wat kan air sume.. tak ke ceria dipagi hari.. haih~ tahpehape je pg2 da bangun ngan stress sebab bosan. aahahah...

Tuesday, November 16, 2010

:(

sayang jangan marah mas..mas xbuat salah kan??:(

Saturday, November 13, 2010

smile~~

awak,jgn sdh2 lagi taw.. sy faham tu.. kan sy ad nk dengar sume.. share n cite kat sy taw. sy ada je tuk awak...and thanx sangat2 sebab spend masa tuk sy jugakk really appreciate u love...:)

Thursday, November 11, 2010

hati~


awak.. rinduu.. tu je.. jangan lupa dating kita~!

Friday, November 5, 2010

suara~

24 jam?? 48 jam?? now dah 64 jam.. xyah la jadi 72 and more...xnak la..huhuhuhuhu..okay. admit.. xbleh.. different..but still okay je.. haih.. cepatla....T____T



Tuesday, November 2, 2010

periksa.


esok hari ke 3 exam midsem tuk sem 5.. tp dalam hati aku,aku tak berdoa supaya exam ni cepat abis.. tp aku berdoa:

1.cepatlah abes teori..2 sem lagi!!

2.cepat lah abes blajar!!

3.nak keje cepat!!

4.NAK KAWEN!!!

okay.. dah tau dah niat yg paling besar ap...T___T




Thursday, October 28, 2010

pakai,buang,simpan??


hehe.. dan semestinya lagu diatas tiada kaitan langsung dengan entry ini.. mungkin cuma judulnya sahaja ..
mmm.. aku jz nk tanya pendapat la kan.. korg rasa brg2 ex korg yg dlu2(klu de ex la ),kena simpan ke x?? klu gf/bf korg still simpan barang2 yg ex's dorg kasi dlu,agak2 pe korg rasa eyh??sdh?? marah? or akan terkeluar ayat camni'Kalau you sayang i, baik you buang semua barang ex you “... '
hah?? camne?? ad sape2 nk jawab x?.atau korg xde masalah langsung??"xpe,barang2 tu kan kenangan2 dia yg lepas2.. biar jela.kan ad sentimental value barang2 tu..'(adakah anda juga seperti ini??)...
personally,aku ni xde la cepat sangat nk jeles2 klu benda ni jd..ok je.. cume klu dtg mood xok tu,rasa semacam je.. padahal,sebelum2 ni,bleh je nk berbalas2 komen kat fb bagai,.. bila dtg hangin,sebut pnda laen pun telinga dengar sebut nama ex.. ahaha.parah sungguh....tp klu bab2 simpn brg ni,ak 60-40 kot.. of cz la 60 tu untuk jawapan 'tidak'..ye..tu tak termasuk yg simpan then still pakai.. hoho.. klu hal demikian.xde lagi 60.. dah jadi 200%...xtaw la kot2 de gak yg masik buat cmtu even da de bf/gf laen.. kdg2 pemikiran pria ngan wanita ni lain.. tu satu hakikat yg perlu diambil berat oleh kedua2 pihak.. klu pompuan,lebih beremosi tp bukn laki slalu rasional pn. kdg2 emo gak pe...dan juga sebaliknya..so,masih menjadi pertanyaan kat sini? simpankah?? buangkah?? atau kasi kat adik buat maen kah???

p/s:diam.T_T

Wednesday, October 27, 2010

Я очень по тебе скучаю, дорогая.

awak jgn marh.
.huhuhu..
sy xtaw nk ckp kat sape.
tp sy dah bgtaw awak td...:(

Tuesday, October 26, 2010

aneh~


mode sedang' ko' dan kepala pening.. tp xleh tdo.so i went thru 4 a blog walking..dan nk dijadikan cerita.. terclick satu blog nih.. waaaah~ tabik spring kepada anda yg mempunyai PD(self-confidence) yang amat sangat tinggi.. memuji2 dirinya itu cantik tiada tandingan.. ibarat dialah yg paling cantik di atas muka bumi ni.. haih~ sungguh xfaham org yg mempunyai PD yang sedemikian rupa.. klo btol2 cantik tu,bleh gak nk consider..but klu btol2 cantik pon but then perangai or sikap yg xberapa cantik,tetap x cantik dimata aku.. tu pendapat aku la.. i dunno others.. . sungguh sy emo.. owh! okay. harus +ve.. mungkin mereka mempunyai sebab untuk berbuat demikian... haaa~ doesnt mean aku jeles ngan org2 camni okay. xde maknanya nk jeles.. jz the way dia membangga diri itu sungguh amat annoying sekali..ak faham.. klu kita rasa diri kita cantik dan hot,sudah pasti kita mengharapkan org laen juga menyedari hal sedemikian dan juga tidak salah untuk kita berkongsi keindahan ciptaan-Nya sesama insan lain.. sama skali tidak salah.. tp alangkah indahnya klu keindahan ciptaan tuhan itu,kita simpan seboleh mungkin dan kita sorok kan hanya untuk orang2 yang berhak sahaja..:)

p/s:kecantikan fisikal hanyalah sementara dan tidak akan kekal seiring dengan perjalanan usia kita.. tetapi kecantikan rohani dan akhlak akan terus subur selagi kita menjaga nya dengan penuh keihlasan :)

Sunday, October 24, 2010

pelajar sampai bila2..


dalam hidup,we have to keep on learning.. anything.. anywhere..learn bout life,friends,love and people...learn more,gain more... dalam hdup kita akan berjumpa dengan bermacam2 situasi keadaan.. sama ada kita suke atau kita tidak suke.. jgn membenci sebab drpd benda yg kita xske itu lah kita belajar untuk menerima kelemahan dan kekurangan.. jgn cepat melatah dengan mainan dunia..dan bersabarlah jika ada perkara yg tidak menyenangkan.. kita sebagai manusia,pasti mempunyai kesabaran yg terhad.. tipu klu ak ckp,ad org yg xpernah marah dlm hidup.. ad org yg sentiasa berpuas hati dengan ap yg dia ada.. dan jika ada,pasti bilangan nya amat kecil. benar.. xde manusia yg sempurna.. sebab tu ,kita kena mencuba untuk saling melengkapi satu sama laen.. xkisah la denagn sape2. sebab kekurangan seseorang itu,ad baiknya apabila berada dalam kondisi berbeza.. dan kelebihan yg ad kat seseorang tu,bleh menjadi kekurangan apabila situasi berubah.. .belajar lah menerima dan sentiasa bersyukur.. aku sendiri akui,aku tidaklah sehebat itu untuk memberi nasihat atau menegur atau mungkin berbicara pasal benda2 camni. tp aku yakin.. klu kita sentiasa berusaha untuk melakukan sesuatu yg baik.Allah pasti bersama2 kita.. ini tuk peringatan buat diri aku juga.. aku cuma berdoa supaya Allah tetapkn hati aku.. memberikan kesabaran kepada aku dalam menghadapi apa jua situasi....amien2~

Thursday, October 21, 2010

awak~

untuk awak...(miss u mode)..:)




sweet dream~:)





hehe.. okay. awak saje je nk sy tdo sambil senyum2 kan??..nnty men lagu laen plak taw.. miss u.. love u..ooopppsss~!..heeeee




Friday, October 15, 2010

...........T____T


dear,i miss u so bad.. nape awak jauh sangat??...T__T...dugaan kita banyk sgt..tp sy taw,kita bleh je nk overcome sume ni.. small matter 4 us kan??.i hope.....:(..miss u..

Thursday, October 14, 2010

..(^_^)..


thanks sayang...awak layan sy dengan baik..soft..u know how to treat me well kan?..sy xnk bebankn awak dgn masalah sy.. sebab sy taw,awak pon ad masalah sendiri.. we're in da same course and i understand u soo fine...eventho keje sy mmg xkn berkurg pon klu sy bgtaw awak tp sekurg2nya,sy nk awak taw,sy sgt perlukan awak.. dengar suara awak yg tenang and soft tu dah ckup buat sy tersenyum dan dihargai.. mungkin pelik,tp tu la hakikatnya.. maaf klu awak asyik dengar sy nangis.....bukn sebab awak..mb kdg2 sy terharu sebab sy sedar sy slalu ad awak dengan sy.. sy ad org yg sangat2 faham jiwa sy yg lembut.. and last night,im fall in love to you again and again.. mb awak rasa,awak xbuat apa2..but trust me,u do something yg sangat2 bermkna buat sy...alasanya hanya satu.. sebab sy adalah seorg yg perempuan.......







Monday, October 11, 2010

congratulation~~

uuuurrrgh! penat xhilang lagi... sampai2 kena tdo sebab esok(i mean hari ni) ad kelas kol 7.40.. ikut hati malas nk g...waaaaaaaaaaa! oops~ sory2..tetiba ckp pent ni apsal?? hoho.. act 8-10 oct 2010 aku off to badung 4 bandung games.. it jz like nott games.. delhi games which is satu acara yg mengumpulkn semua student mesia yg blajar kat negara2 tu. and for jakarta ,bandung games 2010(BG2010) adalah pertama kali diadakan dan insyaallah,akan berterusan hingga tahun2 lepas ni.. dan tuk badung games kalu ni aku xmelepaskn peluang join skali.. aku masuk netball. mmg dah sangt2 amat lama tinggal netball ok.. last maen masa skolah.. 5 tahun tinggal..im play for team jakarta... for netball mmg xde selection session.. yela.. nk kumpul sape nk maen pon susah apatah lagi nk wat selection.. so,kitorg yg maen were the selected one la .. ehhehehe... praktis hanya sekali je b4 g bandung sebab kitorg sume dr uni yg berbeza2 kat jakarta ni..susah nk jumpa.. tp xpe..kitorg mmg tawakkal and sempat gak plan strategi seboleh mungkin... for netball maen liga.. bila dpt tahu satu grup kitorg tu adalah team2 yg mmg agak menggerunkan mmg cuak gak la sket.. yela.. sape xcuak bila satu team ngan tuan rumah which is bandung.. dan jugak satu grup ngan jogjakarta..haaaaaaaaaaaaaaaaaa.. nama2 kuat tu.. hohoh. tengok players dorg lg mmg dah melalui sesi selection tu lagi laaa... sebab ap?? sebab kitorg adalah players yg selected not after selection.. tp xpe.. kitorg cool... maen pon fun2 je+redha ad sket... ahahah..

waaaaaaaaaaaa..penat nk bebel lagi.. nk terus ke rezat la bleh??? hohh..
dan keputusan nya adalah.....................................................


....................................................................



......................................................


...................................................

...............................................


.............................................


..........................................




KITORG MENANG 3RD PLACE!! clap2!
ehhhe..xsangka gak tp alhamdulillah... even ramai yg injured termasuk la diri aku sendiri tp kitorg puas hati.. semua mmg maen bersungguh2.. team work yg baik dan semangat grup mmg tinggi plus supporters yg super duper great!!.. serius terharu..thanx banyak2 to all supporters..
okay..




Wednesday, October 6, 2010

masih sama..


APA YG PENTING DALAM LDR???

yang paling penting adalah percaya dan komunikasi positif..percaya?? ya.. aku mmg percaya.antara kami xde maslah cuma kdg2 komunikasi positif kurg mencapai tahap sebab aku yg emo2.. ahaah.. xpe..org cakap,emosi org yg LDR ni mudah meledak.. btol??? ntah.. tp ye la kot.. bukn meledak mcm bom yg xde arah tuju tp meledak sebab inginkan attention dan for girls mesti la nk dipujuk.hahaah.. yes.. nmpk gedik dan mengada tp situasinya mmg mcm tu .. asalkan both of u tahu peran masing2.. and one more thing,dalam LDR,jangan terlalu berharap akan sesuatu.. sebab nnty kecewa dia akan max bila xjd.. contoh:korg da plan btol2 nih.. malam ni,nk ym@skype@webcam ke ap. then tiba2,malam tu jugak blackout la..malam tu jugak tiba2 ada last minute mesyuarat la.. and apa2 je la hal yg menghalang plan korg.. sakit hati kan? kan?.. so,in LDR,kita try untuk menerima apa jua.. mmg susah.. aku pon akui.. tp jangan sampai,kekangan yg kita hadapai itu,melunturkan keharmonian relationship kita.. xpe. skrg kita sabar. sebab org yg sabar akan menerima sesuatu yg manis pada akhirnya nnty..insyaallah...

Monday, October 4, 2010

siang.malam..bangun.tdo....


titik antara tajuk entry ini menandakan ada 4 maksud dalam 1 cerita.. kenapa siang.malam.bangun.tido???

cerita yg sedih untuk dikongsi..heheheh...poyo..
dan ini cerita org yg mengalami LDR... walau perbezaan waktu hanya la 90 minit tp kesan pada waktu untuk berhubung agak limited..dan lbh terasa apabila perbezaan waktu ini berpihak kepda aku yg cepat 90 minit... nk contact diwaktu pg mmg satu harapan yg hanya akan tinggal harapan sahaja.. aku nk g klas,dia bangun pon belum.. dan waktu dia abis kelas,kat sini kat maghrib.. dan besenya klu masa2 tu,aku tgh makan2 ke..sembg2 ngan housemate ke... baru masuk bilik nk chat la kot2 dia de kat depan lappy... xslalu ad pon.. dia ptg2 waktu sane,nk gak g maen2 ke... yela.. stress kot duk bilik je.. ok..so,xpela. tunggu malam la nk chat.. tu pon paling awal kol 10.. tu klu dia xde hal.. aku ni,klu kol 10 tu,mmg da mamai2 .mata cam layuu je.. so,tdo la...klu la ad rezeki nk chat,aku terjaga la dlm kol 1.. klu x,tdo sampai pg sok.. aku bngun pg sok,of cz la dia da tdo.. and the same thing berulang2 dan berulang... jadi,bila nk contact?? and,aku dr 1 st day sampai sini,xpenah dpt msg via hp.. ntah jeles ap indon-india ni sampai xnk buat connection sampai sane.. hukhukhukk....jd,bilakah waktu paling ideal untuk kami berhubung??.. ntah.. ku sendiri pon xtaw...
tp xpela.. nk kata da immune ngan LDR nih..xde la juga.. tp da 2 years camni,bleh la nk sabar..tpp xdela sangat2..jz da leh control emo2 sket... sket je...haha...


Friday, October 1, 2010

:)


its ok dear.. i will love u 4 ever..........:)





tiga=3..


3 years is not dat easy... without patient,trust,love,care,understanding,it cant reach up until this level.. 3 years mixed wif laugh,tears,sweet n sour.. all blend well together.. and within this 3 years also,we learn so many things...sometimes its hurt,but most of the time,its heart...i will keep it tite.. and u,be wif me cz u know i will neva make it off..

HAPPY 3RD YEAR ANNYVERSARY SAYANG... LOVE U SO MUCH.. 4 EVER... DO PRAY 4 OUR FUTURE.I LOVE U..

promise u to be more mature and rational.. we know what we want in this relationship.. only we know that.. gimme time to be better hney...:)

Thursday, September 30, 2010

sama ~

dun be too exited bout something. when it deflect for a few degrees,everything gonna be ruin so damn...make things average if u can.. or else,ready to get a very big dang~~

Wednesday, September 29, 2010

LVP....


LVP=lelaki vs perempuan...

ilmu yg dapat dikongsi bersama .....

buat lelaki.....

apabila perempuan meluahkan pandangan.mengadu dan berleter tentang sesuatu,amat perlu untuk seorang lelaki faham bahawa tindakan itu bukanlah sebenarnya bertujuan untuk meminta pandangan kita atau idea untuk menyelesaikan masalah.. sesekali mungkin ya,tp biasanya tidak..perempuan sering begitu kerana inginkan perhatian..mahukan layanan emosi dan juga keprihatinan kita...maka janganlah lelaki terlalu cepat atau asyik mengemukakan penyelesaian..masalah-masalah ini sering boleh selesai dengan kesediaan lelaki untuk menyayangi atau dalam bahasa mudah....MEMUJUK!

buat perempuan....

fahamilah bahawa lelaki juga berfikir dengan cara yang berbeza..keputusannya banyak oleh pertimbangan akal,sesuatu dengan bahu dan tangan nya yang berat memikul tangggungjawab...dia mudah rimas apabila ruang perbincangan diisi dengan tangisan,esakan dan bukan nya buah fikiran..lelaki mencari penyelesaian,bukan sekadar perhatian dan perasaan....

Tuesday, September 28, 2010

i cant smile without you~~


*warm hug for u.*
hney,than x4 make my day..im down..low self esteem.. but.. u know how to make me smile.. how to make my day...i need extra care.. be more mengada.. more manja.. u jz go wif my flow.. owh dear.. i love u more....muuuaahx2~

Saturday, September 25, 2010

.................................

it drops 4 no reason.. suddenly without any plans~

Friday, September 24, 2010

sy rindu~~

sudah sangat amat lama tidak menghupdate blog.. bnyk nk cite tp lately malas sgt2 bk menulis.. hati dan jiwa masih tertinggal dimalaysia.. dan hari ni ak ingin menyatakan bahawa aku sangat homesick.. serious nk balik umah... T_T... rindu nk duk umah.. rindu sume2.. rindu kat anak2 buah aku.. masa cuti aku penuh dengan jaga dorg2 je....waaaaaaaaaaaaaa~happy dengan dorg2 sume.. nak balik sini sedeh kot.. hukhukhuk.. mcm nak tinggal anak je ase...tsktsktsk...klu korg2 sume da pandai buka blog aku,korg harus terharu okay?!.. klu x,no dwet raya!!..:D




this my anak sedara yg sungguh amat comey...nur atikah umairah... dia sangat chubby okay.. geram ngan dia.. aku selalu maen2 ngan dia sebab dia mmg hari2 dtg umah atok dia which is my mom.. yela.. umah dia xjauh pon dr aku.. kitorg main masak sama2.. owh.. sungguh aku ase aku dah kembali kezaman budak kecik bila maen2 ngan dia..T___T
ini pula khaireen sofea. anak along aku.. one thing yentang budak comey ini,dia sangat2 la kebal orgnya dan sangat2 pintar... masa kecik,dia de operate sebab jantung berlubang.. so bila jatuh ke ap,dia jarang nangis.. mungkin sebab dia dah ase sakit yg lagi teruk dr itu..
dan ini muhammad izz hakimi.. umur dia 6 tahun tp dia bleh dikategorikan dalam anak OKU.. sebab dia xleh jalan.. tapiiiiiii dia sungguh amat lah garang orgnya... haruslah sebab umur dia dah tua kot even xleh jalan... lebih2 lagi tyme dia marah adik dia.. hoho
seterusnya.. khairil syahmi zafri.. nama sungguh panjang.. besela.. anak sulung la katakan... budak ini sangat manja okeh... adik dia khaireen.. jalan sket jatuh... tahpape je..lembek..haha.. perangai terbalik ngan khaireen.. dia mane barang masak2 but khaireen maen pistol.. ish3..hihi... :D
mohamad khalif Arrazi.. budak ni lahir 5/10/2009.. masa dia lahir,aku xde kat umah.. dekat setahun dia lahir,baru aku dapat jumpa dia.. huhu.. ni la antara halangan2 bila duk jauh.. ank sdara pon xkenal mak sedara.. tp dia baik.. 1st time jumpa,dia xtakut ngan aku.. kmu sungguh memahami budak bucuk~.haha
dan ini anak sedara ak yg paling muda .. stakat ni la.. lahir 15/9/2010.. 3 hari sebelum aku bertolak balik ke indon... huhuhu.. aku selalu gtaw kat mama dia supaya bersalain cepat2.. ahaha.. sempat gak aku tengok dia kat hospital..due dia 10 hari awal dr jangka...xpe2.. sempat gak aku menjagamu 3 hari budak keciks.. owh! lupa.. nama dia mohd azfar syarif..:)


ad 3 org lagi ank sedara aku which is anak akak aku yg no 2. masa dorg dtg,lupa plak nk ami gambar sebab masa tu mmg sangat2 bergumbira bermain2...hukhuk.. tp korg kena taw,mok ya rindu korg jugak taw..huhuuh...

Friday, August 20, 2010

miss him badly..

dear,rindu awak badly okay..huhuhu.. thanx sebab bg mas such a sweet time masa awak cuti.. sy bg mas kekuatan as bekalan tuk jumpa awak tahun depan.. 1 year ahead to see u hney... huhu.. i miss u sayang....

Thursday, July 22, 2010

tomorrow is 23rd of july..:)

hye2.. duk umah jarang skey on9... sangat jarang kot.. ni duk skolah along.. so leh on9 jap..:D... yeaaah~ tomorrow wanna meet my dear.. sayang..... jumpa esok taw... hihi... and kita akan jumpa insyaallah,3 days..jz 3 days after 1 year... if nk kira,last kitorang jumpa is awal ogos 2009.. and now. end of july 2010.. so almost one year okay.. :).. see u sayang... meet my parents also...muuuaahhhx2~..:)

Tuesday, July 20, 2010

home sweet home~~


alhamdulillah.. akhirnya.. sampai mesia jugak.. sangat2 rindu kat mesia ..now kat skolah akak.. tunggu along abes klas.. seb bek dapat on9.. xde la boring sangat... hhiihi.. okay.. will meet my der within 2 days... see you dear..:) .. cant wait.. cant wait... muuuaahx2~

Monday, July 19, 2010

love story line~~


okay.. sok da nk balik.. hip..hip.. hooorraayy~~hehehe.. happy.. so esok gerak g airport dalam kol 5 pagi.. flight ke malaysia jam 8.30 pg. will arrive at lcct around 11.30 am.....counting days nak balik mesia da zero.. now dah leh counting hours... but.. counting days to meet my dear lom abes.. friday.. means 3 days more to go.. sayang... rindu kamu.. xsabar nk jumpa kamu okay... nnty jumpa,pakai hensem2.. u know which way u look handsome to me aite?hehehehe.. sabar ekk dear.. xlama lagi kita jumpa...:).. muaaahhhx2~ hihih.. balik umah,xde internet.. so,kat umah,no blog updating... n yeah~ will upload pics jumpa my dear nnty... later kay ... so.. wanna wish here,happy holidays tp all moestoporians... and others yg cuti.. enjoy ur holidays n forget bout books for a while kay.. takes tyme to breath withhout stress.. smile n create our own happy moments wif our love ones...see u on the next semester pals...:)

Saturday, July 17, 2010

love story~05


5 days to go.. plan 4 2day: nak g teman syazu shopping mopping.. yeeeaaaayyy! walaupon dwet xde tpppp sy nak gak g.. at least window shopping.. ahahah.. cuma berdoa bersungguh2 dalam hati supaya ditetapkan iman xshopping.. ngeeee~~.:D..
hney,semalam hari jumaat.. hari ni sabtu,so,it means,less than 1 week kita nk jumpa.. waaa! gwe kangen banget ama kamu say...this becoming friday..sabar kay dear..:)..
semalam g men futsal sampai pg ye? bagus2.. nak jumpa sy kena sihat2.. xmo sakit2.. klu leh,g gemuk kan sket badan tu.hahaah.. nnty kang,sy plak yg lagi' sihat' dr awak. haaaaaa~..:D

Friday, July 16, 2010

love story~07&06


owh.. sungguh sy xsempat nk update blog hari ni.. after last paper trus keluar g mall.. ahahha... balik mall,sambung teman osmet g meeting sesambil g makan makanan mesia.. best~~~ sangat2 best...
erk?? lupa nk gtaw,td g mall beli present tuk my dear.. hope he will like it cz i like that staff.. ase happy je dapt beli hadiah tuk dia . masa nk pg beli tu,tanya2 gak la mr sweetheart nk ap.. tp da taw da jawapan dia ap... bersama2 yana n caju,kami pon g la cari hadiah tuk my my sweetheart.. kesian korg teman aku yg tak tau pape ni kan?? thanx kawan2..syg kamu.. hihiih... cari2 punya cari and setelah sesuai ngan bajet,at last dapat jugakk.. bought a pair of shoes to mr sweetheart.. aku suke~~~~ ehheh.. kebetulan,my dear pon mmg nk beli kasut baru... so,ak da bagi. xyah la dia beli lagi.. ahahah.. hope sangat2 u like it syg.. and my whity-pink stuff,will wait for u..wink2~~
k la.. da ngantuk.. sok xtaw lgi nk wat pe...

sayang,minggu depan kita jumpa taw yang.. seminggu je lagi.. sabar kay??..muuuaaaahhhx2~.. hugs~~

Wednesday, July 14, 2010

love story~08


okay.. sy dah tunggu2 nk abes exm.. sok last paper.. waaah~ lama gile nk tunggu last paper okay..huu.. and the counting days decrease from 12 to 8.. yeah..8 days more to go but 6 days more to step at lcct..insyaallah.. semoga semua nya dipermudah kan..
mmm..
semalam awak bawak mak g jalan2.. sy taw,awak sangat ase puas hati bila awak bleh buat parents awak happy.. tambh2 lagi mak awak.. sy taw,awak anak yg baik. ur mom always be the 1st lady in ur life.. but,i know ur wife to be will not be the 2nd aite?..:D..hehhe.. i love my mom.. and i love ur mom too..*wink2*..

Tuesday, July 13, 2010

love story~09 part 3~

esok 2nd last paper tuk final.. owh! sungguh sy tidak bersemangat.. sms my dear.. told him dat im sooo tired to finish this 2 papers.. down.. down.. to the bottom.. nak balik... nak balik sangat2~..huhuuh.. feels wanna cry but u say 'plish dear.. dun cry.. 2 papers more to go.. try ur best.. u can do it.. dun give up syg.'. dear,if awak de kat sini mcm sy nak exm A2 dlu, kan best.. huuuuuuuuu.. memories strikes again.. and again~~..:(..



love story~09 part 2~


You and me
Were meant to be;
In my dreams, and in my heart
We have something that can't be torn apart;
Dreaming of you, makes my night worth while
Thinking of you, makes me constantly smile;
Something tells me that your the one
Whenever I'm with you, we have so much fun;
Having you is the best thing ever
Having you is what i want forever;
Til the end of time
You will be mine;
I love you baby, your one of a kind
Because your always on my mind.

love story~09




i love u all along...
and i miss u.
for be away for far too long...

dear,miss u so much..:(



Monday, July 12, 2010

love story~10

HOME SWEET HOME~

home sweet home syg.. awak da sampai umah dah.. masa awak msg,sy da tdo.. xsedar pon.. bangun subuh baru sy sedr..wah~ sungguh best duk umah kan.. i know how exited u are.. da 1 tahun xbalik.. its such a long period of time..even sy pon dekat2 setahun dah gak kot xbalik... best jumpa parents kan..:).. so,awak baik2 kat umah... duk dlu baik2.. jumpa kawan2 baik awak. jumpa sedara2 awak.. then baru jumpa sy kay.. sy xsabar nk balik umah.. sebab kali ni sy xbalik sorg.*wink2~*.

p/s:ada 2 lagi paper.. owh! sungguh la semangat sy dah hilang ntah kemana-mana.. semangat nak balik je yg ada ni..waaa! plish2 bersabar mas.. sket je lagi nk balik...

Sunday, July 11, 2010

...........................

sayang,awak da nak depart dah.. 5 minit td awak msg ckp da nak gerak nek flight.. waa~ ase sedih.. xpe.. awak suh sy blajar baik2.. ad 3 exm lagi kan? huhu...take care syg...

" Syg,da nk naek da ni. Smpai nt sy msg k. Tke cre. Stdy lek lok. "

love story~11

ok.. semalam awak da nak babai india dah kan?? best2~
this time awak nek airasia... 4 jam je... klu lapar makan je... xyah nk tengok pramugari2 lawa ke dlm tu.. tp xpe.. pramugari airasia bese2 je...:p..vroooom2~(ekk? ni bunyi flight ekk??)
okay.. 11.30 malam awak arrive kat lcct kan? masa tu da malam.. so awak xsempat nk tengok bola.. lalalalalala..
ni satu tempat lagi awak kena hello2~ haa.. jgn buat2 lupa nk hello kay??..:D


hari ni awak da nak balik...waaaaaaaaaaaaaaaa~nak balik jugak.. tsk..tsk..tsk..anda2 sume penah ase x,bila bf/gf korg nk g mane2(satu tmpt yg jauh2 la mcm bercuti ke mana2 ke),ko rg ase cam kena tinggal jauh2?? heeheh.. ak sure korg penah ase.. ak taw sape org tuh.. hihi. mmm.. tula aku ase. even dia nk balik mesia kot.. ntah la. aneh la ko ni mas..kol 7 ni,awak da gerak g airport dah.. it takes 6 hours journey to banglore airport.. jauh kan? klu kat sini,nk g soekarno hatta airport,sejam je.. klu xjam la.. mmm.. then flight awak kol 5 awak take off to malaysia.. by 2nyte,awak dah de kat mesia..(jeles skali lagi)..huhuhu.. awak baik2 la dlm flight tu.. 4 jam je kan... mas doakn syg sampai malaysia dengan selamat kay?.. safe journey dear.. see u very soon...miss u.. love u syg...muaaahx2~

Saturday, July 10, 2010

love story~12.


starting from today until im back to malaysia,i will write something bout me n my dear.. will start to count da days to meet him... cant wait..seriously.. so for those yg ase,xleh nk baca or ase nk muntah or what so ever,its okay. u can leave my blog..no worries..:)

having fight wif my dear is something yg aku akan elak ..not fight act. mb jz missunderstood.it will cz both of us getting unwell..yeah.. thats us. for almost 3 years being together,kmi sgt jrg ad masalah.. we jz can count how many time we're in a hard way..my some other guys say,'hey mars,u deserve better okay~!!..'.......hey guys out there,who r u to decide who is better for me,huh??..
im not perfect enaf to go and find someone perfect.. he is perfect enaf for me..enaf...

p/s:sayang,im wif u..u know it aite?..and i'll love you 4 da rest of my life..we try our best..and plis sayang,stay with me..okay?

p/ss:jangan biarkan perasaan marah itu menguasai diri anda.. rasa marah itu sangat bahaya.. tersangat bahaya..syaitan akan bertepuk tangan bila anda tewas dalam emosi marah anda.. jika anda marah,slalu igt.. Cuba nilai hati anda. Apakah begini hati seorang muslim? Adakah anda mahu diri anda sebegini? Sebagaimana anda rasa tidak suka melihat orang lain sedang marah, lihatlah diri anda begitu juga.


Wednesday, July 7, 2010

heart~~


skali bgtaw,skali buat.. klu xbgtaw ,buat jugak,tp buat xtaw..so kena slalu remind kan.. mmg sifat manusai tu pelupa.. aku taw tu... tp nk buat cmne.. klu kita xingat,nnty cakap'xkan la kena slalu ckp benda sama'.. tp bila time kita,kita akan jd serba salah la.. kita nk ingtkn,tp klu slalu igtkn nnty bertentangan la plak.. so diam kan.. tp,klu diamkan,yg sakit hati kita gak.. bukn nk igt pon.. nk kena slalu cakap,baru buat.. penat kot...xase ke?.hurm.

Tuesday, July 6, 2010

2 yang terbaik~~


terlintas.. ap yg akan aku buat if aku yg kena pilih antara 2 insan penting dlm hidup(bukn ahli keluarga..)...2 insan yg sangat penting...

pilihan 1:kasih,sayang,cinta..

pilihan2:akrab,rapat,erat...

penat. dan susah...

dan klu aku yg menjadi salah satu daripada 2 yg harus dipilih,bagaimana pula yg aku akan rasa klu tidak terpilih?

mode:mix~

Saturday, July 3, 2010

peduli palestin:kami bersamamu...

untuk mu jiwa-jiwa kami
untuk mu darah kami
untuk mu jiwa-jiwa kami
wahai al -aqsa tercinta

kami akan berjuang
demi kebangkitan islam
kami rela berkorban
demi islam yang mulia

untukmu palestin tercinta
kami penuhi panggilanmu
untuk mu al aqsa yang mulia
kami kan terus bersamamu

ya Rabbi izinkanlah kami
berjuang di palestin Mu
Ya Allah masuk kan lah kami
tercatat dalam SyuhadaMu





Friday, June 25, 2010

~~pusing~~

~gambar sangat xde kaitan~~ sila abaikan~

g taw knp tp emang g bisa yah klo expresi itu ditulis dalam kalimat. iya.. mungkin bener dech kata mereka.. gwe jg g taw.rasa g enak ttg perasan itu beda sich dibanding ama rsa g enak klo mau ujian.. ternyata rasa g enak yg pertama itu lg fatal dech.. ywd. gpp .. nma juga hidup kan.. klo g ad masalh,bukn namany hdp. semua pasti ok2 aja.. g usah karuan ataw segala.. semuanya akan baik2 aja..:)


~hancur bahasa aku duk sini 2 tahun~~

Thursday, June 24, 2010

..............................


~~waktu tuk jadi kurang normal makin terasa.~~
ase nk jerit
ase nk nangis tiba2
ase nk buat benda bodoh
ase nk pecahkn sume benda
ase nk tdo sampai 24 jam
ase nk makan xhenti2
ase nk duk je xnak wat pape
ase tengok je org xnak senyum
ase nk gelak kuat2~~

sungguh tidak normal~~T_T

Wednesday, June 23, 2010

detik dan waktu~~


sedikit release setelah 3 presentation lepas dan minggu depan,da start paper final tuk praktikal.... yg xbest bila final xm da semakin dekat.. lagi 2 minggu.. ye,2 minggu.. tapi rasa best juga sebab makin hari makiin dekat nak balik~ owh,sungguh penantian itu satu penyiksaan.. setelah sekian lama xbalik.. klu dlu,menghitung,masih berbaki berapa bulan lgi nak balik,da sekarang,aku boleh menghitung,bape hari lagi nak balik.. n yeah~ kurang dr 30 hari lgi nk menjejak kan kaki ke malaysia tanah air tercinta . tetapi~~ harus melalui exm yg sangat xbest.. huhuhuuh...ada lagi tapi~~~~ tapi.. xsabar nk jumpa mak ayah adik kakak dan abangku.. anak2 sedara ku yang baru dan yang lama.. dan tidak dilupakan, mahu berjumpa mr sweetheart ku yang disayangi~~ sungguh xsabar okay.. wahai orang2 yg kurindu dan yang ku sayang,sila la bersabar menunggu kepulangan ku.. walhan aku yg xsabar nk jumpa korg kan.. aaaaaaaaaa~ xkesah la sape rindu sape,yg pasti aku nak balik~~~~...
okay.. tu je nk ngarut.. dan mahu berpesan kepada diri sendiri supaya rajin mengulang kaji pelajaran.. sila belajar wahai mastura sayang..:D

Sunday, June 20, 2010

2 wishes for 2 important person in my life~~

1.
HAPPY FATHERS DAY AYAH...
semoga ayah sentiasa sihat walafiat selalu..
rindu ayah.. da setahun xjumpa..
ayah sebenarnya garang sangat2...
tu masa kecik la.
tp bila da besar,ayah da xgarang.. tp kdg2 garang gak..hoho..
skrg umur ayah da 60++..
yela .aku pon da anak ke 6..
salah satu kememaran ayah yg aku taw is
ayah suke kucing..
hohoho..
klu pasal kucing,ayah sanggup balik umah nk bg makan ..
tu yang ayah susah sket nk g mane2 n bermalam kat mane2..
sebab ayah teringatkn kucing kat umah..
heheh...
and ayah xsuke klu ikan goreng tu,digoreng lagi skali..
sebab nnty isi dia da keras..
sebab tula
klu goreng ikan,mas pesan,jangan garing2 sangat..
hoohoh..
banyak sebenarnya cite pasal ayah..
tp xleh la n tulis banyak2.
sebab nnty lagi rindu kat ayah..
huhuhu...
ayah xske bergambar sangat.. so,gambar ayah yg xbanyak...
but still ak ad..
tengok kat my backbones kat sebelah ni..:)..

2.
GOOD LUCK FOR UR FINAL EXAM MR SWEETHEART.
esok,my dear dah start dia punya 1st paper for his final exm..
this exm is a lil bit hard for him..
i know it cz he told me everything...
but sayang,
u've try ur best
and syg berserah je la setelah syg berusaha setakat yg mampu..
i hope that
syg leh jawab dengan baik.
dan semoga Allah permudahkan dan Allah lancarkan dan Allah bantu syg masa kat dewan exm..
and i hope
masa dalam dewan
syg xblur..
cz
dalam dewan exm,pape je bleh jadi kan...
all da best hney..
always pray 4 ur success...:)


Thursday, June 17, 2010

yesterday~~


owh,my~~ yesterday,i waz soo weak.. yeah.. physically,im 40% not okay,but inside,its drop until 80%.. feels warm n cool ...temp increase inside but feels so warm outside.. yeah,im gonna have fever... i know that.. so,take the short cut.. i wound myself,3pm untill 10pm.. luckily,God give me permission not to pray...so that,i can sleep and take enaf rest...wake up from a long rest,i feel something wrong wif my troat.. owh,my voice was stuck.. and feel so icthy...sakit sangat...kering.. feels wanna cry but i cant... setiap kesakitan itu,must be something hidden that God want to tell us...but seriously,on that time,i want my mom to be wit me as well as my dear.. wanna call my mom to tell her that i need her so much but knowing my mom yg xleh dengar anak dia sakit or demam or xsehat.i cancel my plan even hntr msg pon.. my mom cepat risau.. i know her well.. then,decide to call my dear.. and again,i cant.. my voice dun wanna come out..plus,he is busy preparing for his final exm next week.. but......... i need him.. and....'dear,i need u..:(..'... message send~~..minutes later...'yes dear..r u ok??'
and having chat wit him make me feel ok.. not ok act but,make me feel a lil bit strong.. thanx dear even its only for a while~..
2day seems to be better that yesterday.. hope that i can recover faster cz i have bundle of assignment and works to be done.. plus i need to study for my final exam which is less that 3 weeks from now.........

'Ya Allah sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon kerana Engkau lah tuhan yang Maha berkuasa dan Maha mengetahui dalam setiap sesuatu yang terjadi'

Monday, June 14, 2010

sy takut air~~~ tp??

kamu2 semua,harus taw yg ak sangat fobia ngan air okay? sebab nya xdapat dikenal pasti..tp mmg cuak klu duk dalam air.. terbayang jerung dan ikan2 yg besar segala macam.. masa kecik2,bese la jugak,terjun kat sungai kat blakang umah.. dr jambatn terjun bawah. siap leh lipatkan badan lagi.. hah~ ak ganas ok masa kecik2... tp bila da besar cmne ntah jd takut..
mb seba da besar kot.. ahahha.. then,mac 2010,ak join vacation ngan membe2 g bali... sangat awesome okay bali tuh.. sangat seronok.. tp bila part water sports,da cuak dah.. dr umah lg x niat xnak maen water sports.. cuaaaakkk~~~ sampai bali,tengok org sume maen.. nk maen gak~~ takut tp mau dong!! 1st try banana boat.. sungguh takut okay.. cam tah pape je.. huuuuuuu.. serius takut klu tenggelam. tp ok je.. naik2,lembik.. part yg lagi best tyme scuba..waaaaa~! erk. kat indon,nk scuba xperlu lesen. tu yg best. yg xbestnya,org leh leh scuba samap1 jam,ak 10 minit da nek xmo turun2 dah..ahhahaha... takut~~trauma ak xleh nafas dalam air.. da le tekanan kuat.. ahah..
and,12 jun semalm (ahad)skali lagi ak men2 ngan air.. kali ni jz snorkling jela.. cuak masih ada okay.. BUT~~!! 2nd tyme maen2 ngan air ni,cam da ok sket.. ase takut da leh overcome sket.. and,xsangka plak,aku pandai la jugak berenang.. haha... but still ad life jacket la..haha.. not bad~ so,malas nk panjang2 lagi.jz enjoy da pics ak g vcation kat pulau tidung~~




ok. next~..;p
abes je snokling,kitorg men valleyball.. best~~ da lama xmaen.. even mmg jarang maen pon..:D
ehehhehe...posing jangan xposing~~
'bas skolah' anak2 penduduk pulau ni.. best kot g skolah nek 'kapal'..;D
jambatan ni nama dia jambatan cinta. sebab dia menghubungkan 2 pulau.. ala2 jambatan yg menghubungkan 2 hati la.. eceewaah~haha
ok.. muka kami2 yg exited.. hilang sekejap fobia ak kat air.. seronok plak ..hahah
semangat timbalan YDB tuk naik kan nama PKPMI(persatuan kebangsaan pelajar malaysia di Indonesia)
malamnye plak,sambung BBQ.. and maen2.. best~!!

world cup~~

demam world cup sudah bermula. sekarang start balik makan bola,tdo bola.. dan seangkatan dengan nya... tp disebalik logo world cup itu,tersembunyi sesuatu yang amat tersirat.
cuba perhatikan:

1
logo piala dunia ada logo bola yg ditendang
2.
logo tu mcm paruh
3.
paruh adalah paruh tuhan amon iaitu tuhan matahari yan merupakan salah satu lambang dan kepercayaan zionis~~