BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 30, 2008

hallo..


salam.
mmm.. da lama da asenya xupdate blog.. nk kate bz,xde la sangat pon.. jz,xtau nk tulis pe..
idea 2 ad tp xberkesempatan nak luahkan dalam bentuk tulisan ni... mmm.. hari ni da 2 muharam... da tahun baru pon kalu mengikut kalendar islam.... seperti biasa,org akn tanya,ap azam baru kn?? ak pon ad azam tahun baru aku namun biarlah rahsia.bukn ap,takut xtercapai sepenuhnya.... yg pasti,permulaan tahun baru tahun ni,mmg sangat2 bermakna... alhamdulillah..
semoga Allah makbulkan doa dan cita2 aku...
dan...
kalu ikut kalendar omputeh,esok adlah hari terakhir dalam agenda 2008... 31 disember 2008.. tahun 2008 akan meninggalkan kita dengan seribu kenangan tuk kita... kalu diimbas kembali,ap yang kita dah buat bermula 1 januari 2008,ap perubahan yang telah kita buat dr tahun ke tahun..... aku still xrasa yg aku da penuhi ap yang aku inginkn sepanjang tahun 2008,tp ad yang dah tertunai,alhamdulillah.......
tahun baru adlah permulaan detik baru dlm hidup.. tp org ckp,kalu nk buat perubahan,xyah tunggu tahun baru pon xpe... whatever la kn.. janji,peruhbahn yg kita lakukn 2 mendatangkan kebaikan tuk diri kita....
one more thing,beberapa hari lagi,usiaku akn berganjak ke angka 21.. waaaaargh! da besar upanya.... even buln kelahiran aku jauh lagi nk menjelma... hidup sepanjang usia 20 tahun banyak mengajar aku tentang erti sebuah kehidupn,erti persahabatn,erti mrnghargai orang2 yang aku sayang,erti sebuah pengorbanan dan juga erti sebuah hubungan yang jauh.. aish! xpe la.. ad hikmah tuk semua 2....
banyak yang ad dalam kepala aku skrg tp aku rasa stakat ni dulu la tuk kali ni.... sory la kalu post kali ni agak panjang n buat korang bosan baca.. hohoh...
papepon,aku nak wish u all,slamat tahun baru.. semoga ap yang kita buat pada hari ini akan lebih baik dari semalam dan ap yang kita akn buat esok akan lebih baik dari hari ini... insyaAllah.......

Sunday, December 28, 2008

alhamdulillah...

Ya Allah,aku bersyukur kepada-Mu kerana telah menemukan aku dengan seorang sahabt yang sentiasa mengingatkan ku kepada-Mu.. semoga persahabatan ini akan terus berkekalan dan sentiasa berada dibawah lembayung rahmat-Mu... lindungilah kami daripada melakukan perkara-perkara yang boleh membawa kepada kemurkaan-Mu... Amien Ya rabbal'alamin............

blh ke x pakai braces???

soln ni mmg ramai yang tertanya-tanya kn?? blh ke x pakai braces?? xubah ciptaan Allah ke?? mm.. mb artikel ni dapat membantu kita serba sedikit..

Soalan : Apa hukum pakai pendakap gigi? Adakah ia sama seperti mengubah kejadian ALLAH seperti tatoo?

Jawapan:

Nabi saw bersabda :

لَعَنَ اللَّهُ الْوَاشِمَاتِ وَالْمُسْتَوْشِمَاتِ وَالنَّامِصَاتِ وَالْمُتَنَمِّصَاتِ وَالْمُتَفَلِّجَاتِ لِلْحُسْنِ الْمُغَيِّرَاتِ خَلْقَ اللَّهِ

“Allah melaknat wanita yang membuat tattoo dan wanita yang telah memakainya, wanita yang mencabut bulu diwajahnya dan wanita yang telah melakukannya, dan wanita yang meluaskan jarak diantara gigi mereka atau orang lain bagi tujuan kecantikan, menuk
ar apa yang Allah telah ciptakan” - (Shahih Muslim #3966).

Imam Al-Nawawi rh didalam memberi komentar terhadap hadith diatas menjelaskan :-

( المتفلجات للحسن ) فمعناه يفعلن ذلك طلبا للحسن , وفيه إشارة إلى أن الحرام هو المفعول لطلب الحسن , أما لو احتاجت إليه لعلاج أو عيب في السن ونحوه فلا بأس والله أعلم .)

“Meluaskan jarak gigi - maknanya sesuatu yang dilakukan keatas gigi
bagi menjadi seseorang itu kelihatan cantik, dan ini menunjukkan bahawa ia adalah HARAM, iaitu apabila dilakukan bagi tujuan kecantikan, akan tetapi bagi merawat masalah yang berlaku kepada gigi, maka tidak ada salah melakukan, Dan ALLAH yang lebih tahu sebaiknya.”

braces atau pendakap gigi ini adalah bertujuan membetulan kedudukan gigi atau merawat gigi, dan ia bukan dari larangan yang dinyatakan didalam hadith diatas yang dikategorikan sebagai mengubah ciptaan Allah.

Menurut Dr Rafa’at Fawzi Abdul Muttalib, Prof Universiti Dar al-Ulum, Braces yang membetulkan kerosakan gigi adalah dibenarkan.

Syeikh Faizal al-Moulawi, Naib Pengerusi Majlis Fatwa Eropah berkata :

تقويم الأسنان لأسباب صحية جائز شرعاً، بل قد يكون مطلوباً أيضاً


“Braces atau pendakap gigi bagi tujuan KESIHATAN adalah dibenarkan
menurut syara’, bahkan ia juga diperlukan”

Menurut sekumpulan Mufti Islam Online : “As long as the bracing is done to f
ix a problem, then it is allowed and there is nothing wrong with it.”, iaitu selama mana pendakap itu membaiki sesuatu, maka ia dibenarkan.
merujuk statement di atas mengatakan harus memakai pendakap gigi kalau nak betulkan kedudukan gigi tapi
di malaysia hukumnya haram selagi kdudukan gigi yg tak betul tu tak beri atau mendatangkan mudharat seperti sakit,susah nak makan..

maka katanya boleh pakai pendkap gigi untuk betulkan kedudukan gigi jika ada masalah seperti susah nak makan,sakit(mudharat)
tapi kebanyakkan zaman sekarang ramai yg pakai pendakap gigi walaupun tak datangkan mudharat...tak niat kecantikkan tapi trend..ada juga niat untuk cantik..dan ada juga mengatakan doktor perlukan gigi yg cantik untuk merawat pesakit supaya pesakit yakin dengan kita and 1st impression org tengok kita dari senyuman...jadi apa sebenarnya hukum pakai pendakap gigi?

kena memahami apa sebenarnya hukum untuk memakai braces ini,
iaitu apabila

1.Memudaratkan oral cavity.
2.Menyukarkan Pengunyahan.
3.berlakunya Lesion pada mana2 bahagian oral cavity.
dsb-nya.

Di Malaysia,
Persatuan Pergigian bersepakat dengan majlis mufti untuk membenarkan membuat pendakap gigi sekiranya tidak melibat isu trend atau kecantikan.maka seeloknya kita sebagai umat yang mengikuti sunnah nabi dan hukum syariat sepatutnya mematuhi garis panduan yg sudah ditetapkan.

Friday, December 26, 2008

sory buddies...

dear,buddies...
sowie if my lately post quit'hot'...
i doesn't mean 2 hurt anybody.... seriously not... blog is da way 4 me 2 express anything inside me... so it juz me myself and i.... pliz.. 2 mess up wif others is not in my list... thats da thing that i hate most....but,yeah! i jz stick wif this... whatever we do,it must be at least 1 person dat will not satisfy wif us... thats da fact.. so tuk buat sume org senang ngan kita,its impossible at all... aite??..xkisah la org nk pk ap pun,i'll try 2 face that... cz,xsume mslah kita, kita nk share ngan org kn... people always judge us based on what they see phisically but not deep inside our heart.. so,we cant blame people as well because they r not in our shoes.. huh.... k la... dats all... i love u friends....

'2 one of my fwen(u noe who u r..:D..),thanx cz remind me bout my words..really appreciate it.. eventho i've no intension 2 make anybody feel unhappy or unsatisfied,but i do not realized,it might be touch some of u.. really sory..'

peace.... no war...

dah3~ mcm bdk2 la.. umur da nak masuk 21 mastura.... bnda2 kecik biar je... kamoo ni....chill ok??
:)

Thursday, December 25, 2008

sukarkah berada dalam komuniti???

masing2 org ad perangai masing2... no one knows... mb they think i can get 'that' easily.. huh.. i dun think so.. i dun lyke 2 burden anyone.. ok. if this happen,fine... i'll not accompany anyone.. anymore.. they think i dunno but i noe... im not like them.. yeah! mb it is small for them but 4 me??? ok.. i jz let it go... fine!!!!!!!!

Wednesday, December 24, 2008

i'll pray 4 ur happiness sis....


even da lbh kurang sebulan akak aku nikah,but aku still nak wish her,selamat pengatin baru.. baru hari ni aku dapat gambar dia.. more than 24 hours xleh internet. so xleh buka emel abg ipar hantar.. aish! bengang gak.. nak kena push dulu,baru la nak tngk2.. huhu.. xpela... doesn't matter..
so sis,happy always k.. n 2 all readers,samala kita berdoa agar pernikahan mereka ni sentiasa berkekalan n derahmati Allah selalu.. amien...

Monday, December 22, 2008

can i declare 2day as the starting day 4 all???

yeah!
i think i can... and it is prooved.. dunno.. wanna test maybe.. but yeah! not really sad but a lil bit dissapointed... im not understanding enaff????? or maybe it is normal.. i jz... hurm... do i've any other ways to reduce all dat kind of staff.. so that i can accept da fact more rasionally.... 'sigh'

Sunday, December 21, 2008

what should i feel ryte now!??

aku xnak pk lagi...
biar..
malas...
pergi jauh2.. anggap jela xpenting...
buat hal sendiri...
i've my ryte to do so as long as i noe the limit... aite??

Saturday, December 20, 2008

yeah!cabaran ditagged semakin hangat.. muahaha....

whoaa!! tagged yang sungguh membuatkan aku berfikir panjang?? kenapa??sbb ak xtau yang aku ni sbnarnye seksi.. hahahahahahha.... jz kidding la... adoyai! pening sungguh nak mencari gambar yang sesuai.. namun,apakan daya,perjuangan harus diteruskan.. hhahaha... 2 nurliyana bt amran,arigato' kerana mengetagged saya,akn kucuba sedaya upaya.. ngeh3!!!

n here is my task..



1. Tangkap @ sertakan 3 keping gambar anda yang anda rasakan paling seksi. (euww... what the hell!) hahaha
2. Tak semestinya tak berpakaian atau mendedahkan. Mungkin anda rasa senyuman anda masa itu adalah seksi. Sertakan!!! (Semangatnya -_-)
3. Nyatakan kenapa gambar itu begitu seksi di mata anda? (should I??)
4. Tag 5 rakan-rakan anda yang seksi
5. Selamat berseksi.

ok.. lets begin... 2 all readers,jz read... not critism are allowed..hakhakhak.....




yeah!my sexiest pic ever.. hahah... tang mane sexy nye mastura eh?? haaaa!look at my eyes?? dun u feel the shining eyes of mine???? naaah! dun deny it expecially 4 saudara aiman.. hahha... org len nak deny xpe.. lalalalala~~ ur blue one cant beat my hazel one.. yuuhuu!!!(yana,ap yang mas buat ni????)


this pic...... well.. not too sexy la.. mb the way i stared at u out there makes me catogarized dis pic sexy... hahah... ditambah lak ngan gaya ku yang bersahaja n cool...senyuman kambing yang menampakkan barisan gigiku yang teratur... menyerlahkan lagi keseksian gambar ini.. hakhakhak.... (alamak! corpus adiposum buccae ku terasa merubah warna menjadi kemerah-merahan.:D..)
hohoho.. gambar ini?? mmg seksi?? buktinya.. aku berada disamping org yang mempunyai senyuman dan gaya yang seksi. yeah!!. semestinya aku yang menerima tempiasnya kredit 2 my friend,caju... hohoho.... lihatlah kami!! seksi bukan???
hikhikhik....


huhu.. finally,setelah nak abes semua lagu kat winamp aku berputar,baru la aku berjaya menghabiskan tagged ni. sungguh mencabar.. n sebenarnya aku malu ngan diri sendiri.. seriously... sangat segan... huhu.. hope pasni xde lagi tagged macam ni... blushing.. wuwuwu...
n sory 2 all yang terkait ngan tagged ni... xde niat pape.. jz untuk memeriahkan.. kalu de yg terasa,sorry ekk... no other intention k??

n now.... i wanna tag this 2 :

*ruby-kamo diwajibkan...harus... no sunat2.. heheh..*
*izlaini hashim.... aku tau ko ske bab2 ni.. haha*
*ain hashim... kamu adik beradik wajib.. hakhak..*
*syed azlan.. heheh.. *
*mmm... lets try 2 tag iqa... go iqa... hehehhehe...*

Friday, December 19, 2008

mane hilangnye mandibular lateral insisivus aku????


salam.. hoho... kabare?? ni nak cite.. td g jumpa bakal2 dentist.. mksud aku,dak2 klinikal yang ngah praktikal kat uni aku.. ingt nak tampal gigi since ad kaviti... xmo biar je.. so pagi td,aku pon berjalan la menuju ke uni... as usual,sebelum menerima rawatan,kn la register dulu.. ramai gak la orgnya... xpe.. tunggu la. lgpon klas xde rini..so lpas siap register+kn bayar rp4ooo,aku pon naik la ke lantai 2 kat admisi.. nak check gigi dulu... so as usual la.. akak praktikal 2 check... amk details aku as patient kn... haaaaa! ni la kali pertama aku xrasa neves jumpa dentist.. hahah.. mb sbbaku pk,nati aku pon nak buat cam2 gak kat org.. hahah...so masa check 2,akak 2 ad la sebut term2 yang biasa diguna oleh dentist.. slama ni,kalu jumpa dntist,aku mmg xfaham langsung ap dia cakap tp kali ni.. aku faham.. disto palatal.. disto lingual... haha... lpas check2 sume,akak 2 panggil la doc cz as student praktikal,pape pon kes kn refer kat doc nk tentukan betul ke tak ap yang dia check.. gigi2 yang dia tanda dalam buku 2 btol ke x.... then bacaan yang dia amik btol ke x... lpas doc 2 check gigi aku,dia tanya akak 2..'kamu rasa ad gigi yang ilang gak???'..
cuak jap akak 2.... dia pon check balik gigi aku...
n ternyata,gigi 42 aku xde...hoho...'gigi 42 tu adalah mandubular lateral insisivus@gigi kapak bawah'... ntah la btol ke x gigi kapak.... hahah...
patut la aku da rasa macam gigi bawah aku xcukup je.. rupa2nya mmg xde..hahah.. seb bek xdiasterma(gigi jarang).. elok je gigi aku tersusun.. hahah... mb sbb 2 la gigi molar 3 aku(gigi bongsu)leh tumbuh kot... ad ruang tuk dia.. sbb besenya gigi molar 3 ni susah nak timbuh elok.. rahang org asia ni kecik.. si sbb 2 la kalu nak tumbuh gigi ni,mmg sakit sangat2... aish! nak cakap pasal molar 3 ni banyak.. hahha... len kali kita sembang pasal gigi..
hahah... tp rini xblh tampal lagi sebab ruang terhad.. kn tunggu next day la... huhu......
xpe..the main point post ni adalah nk gtau.. mandubular lateral insisivus aku xde... hoho.. xtau la hilang mane....adeh!!

once aku pening kpla......

salam.. hye 2 all..
mmm. still pening kpla.. xpela.. mlas nak layan sangat.. hurm.. bila berckp tentang pening kpla ni... aku ad something nk share ngan korg... so u all can understand me better la..heheheh.. aku kn..skali pening,aku susah nak baik.. paling skejap pon seminggu la... xske gak keadaan ni tp nak buat camne... da pening kan.. masa skolah dulu pon same.. bila aku pening,aku akn tdo je.. masa prep pon... klu still push myself,lagi la xlarat.... mcm org laen,bila pening,then tdo.. insyaallah bila bangun ok la.... but not 4 me... aku pon ad gak sorg membe. kes dia sama ngan aku.. kalu pening mmg lama.... ktorg mmg memahami la kalu once da pening 2,xleh nak buat ap ...

kalau aku pening,ap aku buat???

aku akn senyap je.. sbb ap?? sbb ap org cakap aku akn lambat loading.. synapsis antara dendrit slow...aku akn blur.. sbb 2 la klu ak pening,ak prefer diam n duk sorang2... so that,nati klu ad yg buat lawak or something lyke that,dorg xterasa ngan aku.. heheheh...

ak kalu pening ak xleh la nak tdo lagi kecuali pening yg amat la pening..hoho...so nk study xleh.. tdo pon xleh.. duk jela... kat depn laptop ngan xde perasaan n awat benda2 mengarut.. huhuhu....

antara faktor yang buat aku pening???

hoho.. aku xleh tdo petang.. ntah la.. mb kalu aku tdo petang,ak da xleh tdo malam.. jenis aku lak,ak ni xblh nak stay up sampai pagi.. lbh2 lagi xtdo.. ohohoho.. gak bisa dong! jadi bila terjadi kes cam ni,kn amik masa nak baiki cycle tdo ak..

then ak akn pening kl aku rs nak marah org... sbb?? klu ak nak mrh org,aku diam je.. xpandai kot nk mrh depan2... so pendam la... jadi bila pendam 2,tau2 jela kn.... mesti kita pon rasa xbest nk mrh2 ni.. heheheh.... tp kdg2 terlpas gak.. hri2 masa g mkn kat PISANG,tmbh2 aku ngan melalui zmn perubh hormon yg xstabil,ak mrh kat waiter 2 sbbaku rs dia annoying gle... ak pon terkjut kot..hoho... xpnah2 kot ak cam 2.. bahaya3!! hahaha..



'so kawan2.sory ekk.. bkn xnak gelak2 tp 2la.. aish! i'll be ok...ngah recovering process ni... jap je... i'll back 2 normal mars ASAP... ngah berusaha ..:D..'


Thursday, December 18, 2008

brilliant joke...:D

1. There were 3 men that jumped off the same diving board. The first 2 men got their hair wet and the third one didn't. Why?

The third man was bald.

2. Why did the tree blush?

He saw the nature strip!

3. What did the digital clock say to the grandfather clock?"

"Look, Grandpa. no hands!".

4. What did one snowman say to the other snowman?

"Do you smell carrots?"

5. What do you call a deer with no eyes?

No idea (no eye deer).

6. Why didn't the skeleton go to the party?

Because he had no body to go with!

7. Why was the math book so unhappy?

Because it had too many problems!

8. What is another name for a very small phone?

A cell phone.

9. Why did the boy throw butter out the window?

Because he wanted to see the butter-fly!

10. What is the difference between a pumpkin and an orange?

A pumpkin is orange but an orange is not a pumpkin!

11. Why was 6 afraid of 7?

Because 7 8 9. (8=ate)

12. What's a witch's favourite subject?

Spelling.

13. What kind of key doesn't fit in a door?

A donkey!

14. What's as light as a feather, but even the strongest man on earth could not hold it forever?

Your breath!

15. Which mountain rests forever?

Mount Ever-Rest!

16. Why are there fences around cemeteries?

Because people are just dying to get in!

17. What is black and white, black and white, black and white, black and white, black and white, and green?

Five penguins and one pickle


hehehhe. cam best je teka teki kat atas ni.. sape la yang p.. bravo!!!

Wednesday, December 17, 2008

..... addicted with dis song.......

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA



'lately,ske lagu ni... ntah la.. best n maksud dia sangat mendalam... aduih! im in jiwang mode ka?? adakah??.. hehehheeh...'

Monday, December 15, 2008

aduih! musin ditagged menjelma....



aduih!musim ditagged menjelma.. haha.. kali ni midie lak yea tagged?? wokeh2.. beta menyahut cabaran anda... hahahah...

1. 5 ciri lelaki/wanita idaman anda (5 characteristics of your dream guy/girl):

*caring
*berbudi bahasa
*memahami
*blh jadi seorang leader yang baik
*hormat orng tue

2. 5 ciri lelaki/wanita yang tak pernah anda minati (5 characteristics of guy/girl that you never like):

*merokok
*ske rendah2kan org laen
*perasan
*terlalu ego
*pemalas

3. 5 perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang diminati (5 feelings you'd feel when you go out with the one that you like):

*speecless
*sangat bahagia
*cam xcaye.. aku ngan dia ke ni?
*salah cakap..hehhe
*xnak berpisah lpas jumpa.. hahha
4. 5 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda (5 places you wanna visit with your partner):

*jalan2 kat bukit ktt
*klcc
*student lounge
*library..heheh
*semua tempat adalah istimewa

5. 5 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia (5 special things you'd give him/her):

*my heart of course
*true love
*loyalty
*happiness
*gambar sy.haha

6. 5 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda (5 songs you'd sing to your partner):

*our love.
*aku cinta padamu
*u are my everything
*love story
*lagu yang dikarang sendiri.. hahahha..

7. 5 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 5 perihal ini.WAJIB!!Mereka perlu diberitahu akan hal ini (5 friends that you tagged.A MUST!!They have to be informed of this):

*liyana
*lan
*amal
*shu
*ntah la sape.. haha...

hoho... ngantuk gile.. nk tdo.. sok de test osteo.. hoho..

wahai his namemates..(T_T)...

hurm..aku jumpa n nampak his namemates pakai baju yang totally same ngan dia punya.. aish! sedeh n sangat2 teringatkan dia.. nak call,tp krdt xde.. nak topup tp kdai topup tutup da...Ya Allah.. sesungguhnya rsa rindu itu adalah anugerah dari-Mu..huhu...mcm2 plak pk td.. aku sangat2 la mahu berjumpa dengan dia.. but.......... hurm... its ok mas.. be patient k?? but its hurt sometimes if u really want 2 see him/her but u cant.. simply say,impossible 4 that tyme.. really miss u..huhu....

Saturday, December 13, 2008

sy telah ditagged oleh nurliyana bt amran...



pertama kali menyahut cabaran ditagged.. hahaha.. macam relate je nak jawab tagged ni.. hehehe...


1.what is the relationship of you and him/her?
its complicated.. haha... but yeah! im in love..:D

2.your 5 impressions towards him/her
~seorang yg sangat2 memahami...
~ske bagi aku nasihat yg sangat2 berguna~
~he is good looking person.. ske senyum n klu nak marh,tngk dia msti xjadi..
~sangat caring n slalu buat ak rs dihargai...
~seorg yang ttp pendirian n akn buat kalu dia dah cakap...

3.the most memorable things he/she had done for you?
~so many la.. tp nak ucap thanx sangat2 cz sanggup datang kat airport masa aku nak fly dulu..

4.the most memorable thing he/she have said to you?
~"walau apepon yang sy buat,sy nak mas tau yg sy xpernah lupakan mas"

5.if he/she become your lover,you wil..
~hes now my lover n i hope he will always be my lover,now n forever.amien...

6.if he/she become ur enemy,you will...
~ohoho.. i cant imagine that.

7.if she.he become ur lover,he/she has to improve her/his..
~loyalty n always be by my side when i need him eventho hanya sebagai pendengar..

8.if he/she become ur enemy,the reason is..
~dunno what 2 say..huhu.. harp2 xde la jadi enermy ni...

9.the most desirable thing to do on him/her?
~bila ak sdh,dia tlong lapkan air mata aku n cakap,mas jngn sdh2. sy akn sentiasa ad ngan mas,saat mas sdh atau gembira..heheh.. akua kn rs sngat la dihargai..

10.the overall impression about him/her?
~hes totally completing my life..

11.how do you think people around you will feel about you?
~mmm... xke la cakap ngan mas... xde idea.. huhuhu...

12.the character of you for yourself is?
~ak sangat pendiam..huhu..

13.on contrary,the character u hate about yourself is?
~cpat sdh n pk mcm2.. benci sangat2..!!

14.the most ideal person that you wanna be is..
~aku rs nak jd macam wardina safiyyah.. cantik.. baik. berilmu.. ibu yang baik.. punya akhlak yg baik....(xtau pon sbnarnye. tetiba ingt wardina.. hehhe)

15.for the people who likes you,say something about them?
~kita kwn jela yea? im single but not available anymore.. hehehe....

16.6 people to tag..
~alfian~
~shu~
~midie~
~lan~
~amalina zaimi~
~????~

17.who is number 2 is having relationship with?
~~erk?? i dunno la.. books mb..:P~

18.is no 6 a female or male?
~haha.. can be both~

19.if no 3 and no 5 were together,would it be a good thing?
~omg.tidak!!!!! amal.. ampunkan daku.. hehe..~

20.how about no 5 and no 6?
~haha.. no 5 pompuan.no 6 should be laki la.. so,aku andaikn no 6 tu mr F,sangat2 suit..haha*~

21.what is no 1 is studying about?
~dentistry.tp kat india:)~

22.is no 4 single?
~erk?? kita tunggu dia jawab tagged ni..haha~

23.say something about no.3
~liyana punya adik emas.. heheh.. ampun liyana..:D~

"waah! finally.. abes gak.. hoorray.."

i've found on how 2 start my day....


yeah! now its clear.. my vision n my mission... my priority n other thing... i forgot bout it till someone remind me back 2morrow... how emos womens are.huhu... follow our emotion rather than think rasionally.... thats the thing i hate bout being a women but what 2 do?? its a fact that everybody have 2 accept...

I WANT TO BE A DENTIST... SUCCESSFUL DENTIST..
what should i do???
STUDY.. STUDY.. STUDY...
thats thE priority.....
FIRST THING FIRST...
REMEMBER THAT...

Friday, December 12, 2008

ad ngan xde,macam same je............

bukn aku marah.. aku xmarah.. jz aku terkilan.. sdh... aku xske org yang xpandai menghargai... n aku xske org yang anggap kita faham semua.. one more thing,perempuan yang xfaham hati permpuan lain adalah seorang yang sangat teruk.... xpk kalu dia yang ad pada tempat perempuan yang ad dalam situasi tu.. kesabaran ad limitnya dan jangan pk bila seseorang tu senyum dan mengiyakan keadaan bermakna ap yang ad dalam hati dia 2 sama...... pliz pk secara rasional.. n kepada pihak yg satu lagi,pliz concern bout the other person.. who is the priority......

lelaki sejati..



Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada disebalik itu…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi lika-liku kehidupan…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca…


'ntah la bila aku dapat jumpa lelaki sejati.... insyaalah,Allah da tetapkan semuanya.. sape jodoh kita kan... im happy wif my life now.. "

Wednesday, December 10, 2008

those that i miss damn much..........(T_T)....

the main character in this pic is my lovely mom.. yeah! really miss u mom.. huhu... i miss 2 talk wif u again... u are the best mom in this world.... i miss ur food... i miss ur hug... :(.. i miss everything bout u.. love u so much...............
this is my along's family.... my along is pompuan tau.. hehe.. mmm... she is very2 garang la.... bese la kot cam2.... anak pompuan sulong mmg garang kn?? yeah! eventho dia garang,but i noe,deep from her hearts,shes very2 kind n very concern bout all of hers sisters.... dun 4get the cute little baby there.. name dia zafri.. now,dia da besar n really2 notty...haha..
ni sofea.. along's daughter... she's still not in good condition now.. i really miss sofea n i want 2 play wif her since i dun have much tyme 2 be wif her cz i have 2 come here,1 month after she can seee this world.
hohoh.. this is the one n only brother in my family.... how 2 describe him rrr??? he is so nice.. but really2 difficult 2 understand...so complicated la this guy... so hard 2 show that he love his sisters so much... u only can noe that by the way he act...
ni plak family acik.. acik ni sangatla motherly... but tegas ngan anak2 dia... sangt2 sederhana dalam segala hal.teringin nak jadi macam dia. acik pon sorng yang agak sensatif. n concern.. dia la yang 1st kawen dalam family aku.. hehe... now,she wait 4 da tyme 2 deliver hers 3rd baby this january 2009... due date,insyaallah on 21/1... it makes me really xsabar nak balik umah... hehe..
naaaaah! this is my 3rd sister in my fam.. i jz called her ani.. mb sbb ktorang membesar same2,so da bese pangil name je... but i still respect her as my sister..:)... she has 1 son n 1 daughter.. kimi n aina... aina is very2 notty girl.. n very talkative... cakap macam org tua.. n hakimi now da semakin ske bercakap.. yeah! very good improvement..haha..
this is linda.. my 4th sister... jz got married last november... one of my best fwen at home... we can share everything....story... cloth... n the most important is i will be her mates if she want 2 date wit her 'boyfwen'..blh makan free.. hahaha... 2 pon b4 dia kawen la... hahaha...
n this??? yeah! my 1st little sister.. but no so little la...heheh.. already got married.. dun believe?? jz believed that.. hahah... she is much more matured than me.. seriously... n much more expert in cooking... mmg kalah la aku.. haha.... my fwen ask me,dun u fell jelouse ur sis gt married earlier that u??? n the answer in,definately not.. im happy for her n insyaallah,i will get married also.. jz tunggu org masuk meminang je.. hahahah...
kakak n adik... both of them are so close... tp slalu la gaduh2..xleh sorang lbh sket.. mesti jeles. hahah.. kakak is the one yang kat depan... mm.. kalu nak compare antara adik n kakak,kakak ni lagi sensatif orgnya... tp mulut dia blh tahan.. kalau xpuas ati tentang something,dia cakap je,, mmg jenis straight 4ward la.. skali kn,mmg pedas.. hahha.. laen ngan adik.. adik ni kalu xpuas hati pape,ske pendam.. then nangis sorang2 dalam bilik.... papepon,dorang mmg adik yang best...
n the last one?? ops! whos this guy?? mm.. not important la whos this guy is,but i noe that i miss him so much...:)


'mmm... i've listed down those that i miss so much.. i dun have my dads pic sbb dia mmg xske bergambar.. tp what ever is it,i love my dad so much.. i really miss u dad.. huhu... skrang ni tunggu masa nak balik umah.. rindu sanagt nak jumpa korang sume... abg aku balik cuti bulan 2 ni.yuhuuu!!!! kebetulan plak cuti dia sama ngan aku...hohoh.. jz mb ad some1 yang aku xdapat jumpa cuti nati.. tp xpela....aku tetap xsabar nak balik umah...weee~~~~~'

Monday, December 8, 2008

lelaki hensem vs lelaki xhensem...


VS




Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap:: woow, cool giler...
kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus...

kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody's perfect
kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
perempuan akan cakap: memang.... muka pun macam pecah rumah!

kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia...

kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: sepadan sangat...
kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
perempuan akan kata:...(terdiam, tapi telunjuknyameliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)...

kalau lelaki handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: perasaannya halus...penuh kasih sayang
kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi...

kalau lelaki handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: matching... hebat luar dalam
kalau lelaki tak handsome bawa BMW
perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?...

kalau lelaki handsome tak mau bergambar
perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?...

kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu....

kalau lelaki handsome bersedih hati
perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
kalau lelaki tak handsome bersedih hati
perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?


p/s:watak dalam post kali ini hanyalah hiasan semata2.. tak ad kaitan dengan sesiapa. cuma untuk hiburan.. kalu nak cakap pasal lelaki 2 hensem ke x,sume bergantung pada seseorang tuk menilai sebab kehenseman dan kecantikan seseorang itu adalah suatu perkara yang subjektif tuk diperkatakan...yang penting,hensem ke x tu no 2.. kalau hati cantik,insyaalah semuanya akan jadi cantik..:)

Saturday, December 6, 2008

the dream.........

mmm.... smlam aku mimpi lagi benda yang same... nauzubillah... Ya Allah,jauhkan la aku dari benda2 macam2... aku xtau la camne if benda2 cam2 btol2 terjadi... but the latest dream ni macam ad satu pengajaran kat aku.... in this world.im not alone... everyone concern bout me... eventho,that person not soooo close to me.... Ya Allah,sesungguhnya pintu hidayah itu adalah milikmu,dan hanya engkaulah tuhan yang mampu memberi hidayah kepada orang2 ang engkau kehendaki... jika aku tersasar dari landasan yang engkau redhai,berilah petunjuk kepadaku supaya aku bisa kembali lagi kejalan yang lurus..Amien......

Friday, December 5, 2008

antara kawan dan kekasih.....

salam.
hai readers.. mmmm... da 2 hari kot xupdate blog..."bz" sket.. hahahah.. xde la... mm.. rini class cancelled lg.. so cuti sampai hari isnin since hari isnin ni aidul adha... my dear lak nak g jalan2 kat india cuti ni.. adeh! xleh on9.. tp xpela.. he need his own tyme for his self n also wit his fwen... world is useless without fwen ryte... so tuk post kali ni,ak nak share ngan korang pasal antara kawan n kekasih... aku rasa kalau yang da lame kapel,mesti pernah timbul soaln ni..


"kalau awak diberi 2 pilihan,siapa yang awak akan pilih? sy atau kawan2 awak??

haha.. mesti pk jap kan.. camne la nak bg jawapan yang terbaik.... of cz la kawan 2 lg penting.. tp itu xbermaksud dia xpenting... both are important ryte??? but the problem is,how 2 explain....
mmm..... n aku rasa cara yang terbaik adalah seperti jawapan ni seandainya kita benar2 harus memilih....


"antara kita berdua, ada awak dan kawan-kawan saya. apabila terjadi konflik untuk memilih 'priority state', saya terpaksa memilih kawan-kawan saya yang lebih utama. ini adalah kerana, saya percaya kawan-kawan saya mampu untuk membantu saya lebih berbanding awak. sebagai contoh, sakit pening dan demam saya, hanya kawan-kawan yang dapat picitkan.awak hanya cuma mampu memandang, kerana syariat membataskan untuk awak melakukan lebih dari itu ke atas saya."

hmmmm.... mb bagi orang lan,laenlah pendapat dorang.. ni jz pendapat aku if kita btol2 harus memileh... friendship is forever.. kn slalau orang cakap,seseorang yang bermula dari kawan blh jadi kekasih,tp kalu dah berkasih,then break up,nak jd kawan balik gak la susah.... kat sini pon da blh nampak kan mane yang ;bh penting... tp sebenarnya,kalu da kapel 2,kn la faham... harus give n take... lagipon,kalu da same2 merangcang nak hidup bersama,kita xperlu la risan akan kehilangn wak2 tuk bersama... masanya belum tiba... selagi belum ad ikatan yang sah,gunakanlah masa yang ad bersama kawan2 2 da fullest...nati bila da menjadi hak milik mutlak pasangan,kitar hidup kita da berubah.... renungkanlah.....

Wednesday, December 3, 2008

maybe it is true....

Maybe God wanted us to meet the wrong people before meeting the right one so that when we finally meet the right person, we will know how to be grateful for that gift.

Maybe when the door of happiness closes, another opens, but oftentimes we look so long at the closed door that we do not see the one, which has been opened for us.

Maybe the best kind of friend is the kind you can sit on a porch and swing with, never say a word, and then walk away feeling like it was the best conversation you have ever had.

Maybe it is true that we do not know what we have got until we lose it, but it is also true that we do not know what we have been missing until it arrives.

Giving someone all your love is never an assurance that they will love you back. Do not expect love in return; just wait for it to grow in their heart; but if it does not, be content it grew in yours.

It takes only a minute to get a crush on someone, an hour to like someone, and a day to love someone, but it takes a lifetime to forget someone.

Do not go for looks; they can deceive. Do not go for wealth; even that fades away. Go for someone who makes you smile because it takes only a smile to make a dark day seem bright. Find the one that makes your heart smile.

There are moments in life when you miss someone so much that you just want to pick them from your dreams and hug them for real.

Tuesday, December 2, 2008

positive thinking..(^_^)..

lets talk about positive thingking since lately,i found that most of my fwen includig me,live in a stressful lyfe..

Positive thinking is a mental attitude that admits into the mind thoughts, words and images that are conductive to growth, expansion and success. It is a mental attitude that expects good and favorable results. A positive mind anticipates happiness, joy, health and a successful outcome of every situation and action. Whatever the mind expects, it finds.

Not everyone accepts or believes in positive thinking. Some consider the subject as just nonsense, and others scoff at people who believe and accept it. Among the people who accept it, not many know how to use it effectively to get results. Yet, it seems that many are becoming attracted to this subject, as evidenced by the many books, lectures and courses about it. This is a subject that is gaining popularity.

It is quite common to hear people say: "Think positive!", to someone who feels down and worried. Most people do not take these words seriously, as they do not know what they really mean, or do not consider them as useful and effective. How many people do you know, who stop to think what the power of positive thinking means?

jz smile n be positive.. evrything will be fine....

yeah! thats the best solution 4 every single difficulties that u faced...
n that is what im doing ryte now... keep on smiling.. smle n smile.. not that im pretending but yeah! thats the thing that i should do...u cant avoid urself from that.. face it n you will fell,how 'sweet'the problem was after everything back to the normal..belive me..(^_^)...

Monday, December 1, 2008

happy birthday,kakak..:D




happy birthday kakak..
semoga segala impian tercapai... sweet 12.. :D
hope u will always in His bless.. insyaallah.. love u and miss u much2.. mmmuahhx..
balik tahun depan Ya bawak balik hadiah.. hahahahaah...

Sunday, November 30, 2008

shopping?? leh jamak..??

salam...
mmm... tntg tajuk ni.. ntah.. aku konfius.. blh ke x.. ad yang kate blh ad yang kate x.. so,smlam aku tanya sorang sahabat kat india,camne kn??
antara pendapat dia..

sebenanye rasulullah penah jamak (tapi xqasar) walopon dia tak travel
tapi
takleh wat selalu jamak ni, sbb kang mcm slalu sgt buat jamak, mcm anggap solat ni ringan plak
kalau nak jamak, bole
tapi kalau terdesak la
tapi kalau boleh, solat ikut waktunye

surah an nisa ayat 103

"Maka apabila kamu telah menyelesaikan salat (mu), ingatlah Allah di waktu berdiri, di waktu duduk dan di waktu berbaring. Kemudian apabila kamu telah merasa aman, maka dirikanlah salat itu (sebagaimana biasa). Sesungguhnya salat itu adalah kewajiban yang ditentukan waktunya atas orang-orang yang beriman."

tp qasar hanya utk travelling, jamak utk waktu2 terdesak n musafir
e.g nnt da jd doktor, ade operation 5pm sampai 10pm, so boleh jamak maghrib n isyak
if tgh shopping pon, mesti jumpe ruang n ade air utk solat n wudhuk
so, jgn pula nak jamak walopon ade ruang utk solat..

mmg susah la nak cakap blh ke x sebab feqah ni byk variasinye
sbb sume ade hujah
mcm ade kate bila dah kawin, suami isteri boleh sentuh dan tak batal wudhuk tapi ade jugak kate suami isteri kalau sentuh, batal wudhu
masing2 ade hujah masing2
so kesimpulannye, tanye hati
mana yang rasa betul, buatlah
tapi
kenelah refer to org2 yg lebih mengetahui dulu..

Saturday, November 29, 2008

apakah salahku..:(

bosannye tp keje banyak xsiap.. alamak!!!
camne ni kawan2.. malasnye saya... sy nak jadi rajin tp nape mood 2 xdatang... sy da cuba study tp dia xnak masuk lak.. tym sy rasa nak study,ad je benda halang sy.. apa salah sy?????
huhuhuhu.... markah exam pon skdar cukup2 makan je.... but still dun have kesedaran nak study!!
kawan2...!!!!
tolonglah sy ni.. apa sy patut buat!!!!.:((

Friday, November 28, 2008

kenapa dengan sy ni????????

hurm... aku pon xtau la ap yang xkena ngan aku skrang... emosi cepat sangat berubah.. yang jadi mangsa is my dear.... im so sorry dear.. really sory.. din mean 2 hurt u...i noe,im always making u angry but u neva show that 2 me..
dear.. 4give me ok????..

sape xnak kawen???????

salam... hai there???
mmm.. rini cuti... klas cancelled... haaaaa!
nak tanya..
sape yang xnak kawen???
hhehehhe..
macam mengarut je soln kn??? hahah... tp sure as a normal person,sume org nk kawen.. aku pon nk gak.. hahha... kawen 2 kn sunnah.. jz bagi yang da berumur tp blom kawen 2,mb jdh blm sampai la 2... tp bila dipk2 balik,kadang2 terpk jgak la,da cukup ke ciri2 yang perlu ad untuk jadi calon2 isteri yang menjadi pilihan lelaki mukmin?????
renungkan lah ciri2 kat bawah ni...

ciri-ciri isteri idaman lelaki mukmin

T Taat pada suami
A Allah ditamakan
Q Quran di junjung
W Wanita solehah
A Amanah tunai tanggungjawab


T Tunjuk kasih sayang
A Anak pandai dididik
A Akhlak mulia
T Tutup keaiban suami


S Solat dijaga
O Org tua dihormati
P Puasa dikerjakan
A Aurat di pelihara
N Nabi dicontohi

Thursday, November 27, 2008

boys are so complicated... isn't it???

salam....
mmmm... btol x ap yang aku pk?? boys are more complicated than gurls...
bila kita diam,kita pk kita paham... bila kita marh2,dia cakap 'ni mesti tngh period ni..'.. kalu kita komplen tntg something,dia pk'alar pompuan.. besela'..
kalu kita lepas geram je. dia pk' hormon xstabil 2..'
huhu..
xfaham la... pompuan ni,da ckup transparent kot.. susah sangat ke nak faham?????

Tuesday, November 25, 2008

rose in always symbolised for love.....



My love is like a red red rose
That’s newly sprung in June;
My love is like the melodie
That’s sweetly play’d in tune.

So fair (are you) art thou, my (beautiful darling, sweetheart) bonnie lass,
So deep in love am I;
And I will love (you) thee still, my dear,
Till a’ the seas (gone) gang dry.

Till a’ the seas gang dry, my dear,
And the rocks melt wi’ the sun:
And I will love thee still, my dear,
While the sands o’ life shall run.

And (farewell to you) fare thee weel, my only love
And fare thee weel, a while!
And I will come again, my love,
Tho’ it were ten thousand mile.

"Flowers have spoken to me more than I can tell in written words. They are the hieroglyphics of angels, loved by all men for the beauty of the character, though few can decipher even fragments of their meaning." - Lydia M. Child

"Flowers always make people better, happier and more helpful; they are sunshine, food and medicine to the soul." - Luther Burbank


'act td cari article tuk oral.. terjumpa plak poem ni.. cam best je...heheheh... im not that jiwang tau..(yeke???)....:D


Monday, November 24, 2008

lapar je..:(

huhu.. hari ni kan.. sy kan... asyik makan je.. huhuhu.. ntah la nape.. lapar je memenjang..wawawawawa.. gmuk la sy kalu camni... tp xpela.. naik sket pon xpe.. xkisah... jangan slalu camni da la... pokai.hahahhaah...
lambatnye makanan.. LAPAR!!!!!!!!!

Sunday, November 23, 2008

salam cikgu..(^_^)

salam...
morning...
mmm...
baru siap basuh baju..
penat..hehheeh..
haaaaaaaaaa!
saje nak share story ngan korang... smlam cem bese la.. ngadap laptop... ym ngan membe... n smlam aku ym ngan student aku gak..hahhaah.. mesti korang pelik kn??? bila masa plk la aku jadi cg ni... study pon lom abes.. hahah.. xde la.. lpas abes a level ri2,akak aku offer aku jadi cg sementara kat skolah dia.. kat sek. men. Agama KL a.k.a SMAKEL.. ajar bm.. susah wo nak ajar bm.. da la ajar f1,f2,f3 n f4... baru aku tau betapa penatnya jadi cg n dapat gak pengalaman berada dalam bilik mesyuarat... betapa boringnya!!
hhaahahahah. ni sedikit sebanyak pe yang aku sembang ngan student aku smlam..

sakina:salam cikgu
mars :wasalam.awak sihat..
sakina:sihat alahamdulillah
mars :study ok?
sakina:ok kot..huhu..
mars :kot??
sakina :kitorg kat skolah ni byk keje skolah nak kene buat tau.stiap subject ader.huhu..
mars :ooo.. bese la 2... zaman skolah mmg cam2..
sakina :cikgu.. cikgu nak tau x??
mars :nak tau ap ni??
sakina :cikgu ingatkan sy kat seseorang la..huhu..
mars :yeke?? hahahha... sape??
sakina :ad la. mane leh gtau.. haha..
mars :ok. sy ingt nak g SMAKEL bila sy balik nt.. tp xsure la bila..
sakina:sila kan.. anda akn disambut dengan meriah skali...:D
mars :hahah.. okie2.. sy tunggu 2.. hahah...
sakina :cikgu,xrindukn ktorang ke???
mars :aish! mesti la sy windu.. korang mesti da lupa sy kn??
sakina :eh! mane de cikgu....
mars :iyela 2...
sakina:guru 1st yg ajar kitorg BM. mane leh lupa.... lpas cg kua,ramai sangat yang ajar
ktorang bm. tp skrang da de cg tetap...
mars :yeke??mmm.. k la.. sy da ngantuk ni... awak take care tau...
sakina:ok...

heheh.. 2la sdikit sebanyak yang ktorang sembang.. xleh ltak sume.. hahahah... mmm.... tetiba rasa cam best lak jd cikgu... masa nak kuar,dapat hadiah.... best nya!!!! hehhehe... ad satu klas yang aku ajar dulu,mmg nakal sangat2.. xleh nak buatb pe la.. mmg nakal.. tp klas dorang la yang paling hargai aku masa aku nak kuar.. even jadi cg selama sebulan je,tp efek kat diri aku mmg kuat.. mm... aku memperoleh kekuatan tuk bercakap kat depan.. self-confidence.. n aku blajar camne nak handle situasi.. thanx God cz bagi aku peluang tuk kecapi semua ni..

Saturday, November 22, 2008

hanya beberapa...

mmm....
baru je post tp tetiba rasa nak post lg.....
huhu....
tetiba aku terpk,dalam banyak2 perkara,ap yang pasti akan membuatkan kamu sdh????
kalu aku,hanya ad 2 benda je yang akn buat2 aku sdh sangat2...

1)yang berkaitan ngan family...
2)yang berkaitan dengan kawan2...
3)yang berkatan dengan org yang aku sayang...

klu benda lain,insyaallah aku leh handle... aku leh control. tp kalu ngan 3 benda kat atas ni,aku susah sket.. n ketiga2 benda kat atas ni la yang paling kuat mempengaruhi hidup aku dalam setiap perkara yang aku lakukan.....
emosi aku blh berubah dalam sekelip mata je kalu ad pape yang xkena ngan 3 kelompok diatas....
serius!!
ntah la... tp 2la aku..
mb ad yang anggap aku terlalu sensatif.. biarla...
kita xblh ubah perasaan kita...its natural kn??

xtau la....

mmmm... ntah.. xtau la nak pk ap...kalu blh nak elak la dari pk bukan2.. huhu... mungkin dianggap benda kcik tp bg aku 2 satu benda yang besar.. al least.say something... so xde la nak pk bkn2... nak cakap tp pe plak yang difikirkannya.. susah la kalu org anggap kita faham tentang sesuatu sedangkan kita sebenarnya perlukan penjelasan......

Friday, November 21, 2008

nobody knows....

thats me... i cant share everything with others.. everybody needs their own tyme for themselves.. the same thing goes to me... people can translate their thinking into many different ways without knowing the real one...yeah! thats my fault not tell the truth but is it necessary???.hurm.

sorry.a little bit emo lately.. dunno why. small things can turn 2 be such a really big things 2 me..'sigh'. i dun like 2 face this situation but what 2 do..i try 2 be positive but sometimes it seems 2 be so difficult..

bz lyfe comes again...

salam..
hai there.. hurm.. penat..!! 2 je blh cakap skrang.. penat xm lom abes lg,datang plak keje yang bertimbun2.. huh! 1st week after xm,da dapat 4 assignment baru.. skali ngan presentation la.. aish! capek gw..wuwuwu...
xtau la camne cara nak booste up my spirit 2 study..hard n smart.. i need something 2 push me back.. apakah?????
hurm.. haruskah pulang kerumah?? owh! itu tidak mungkin tuk masa terdekat ni.. harus tunggu bulan 2...
terus,bagaimana????
mmmmmmmmmm..
everything totally depends on myself....

CHAIYOK MASTURA!!!!!
U CAN DO IT..!!
YOK!!!!!!!!!
SEMANGAT3!!!!!

Thursday, November 20, 2008

lagi sorang akak nak kwen..huhu...

salam.....
hai there.... mm.. skrang da kol 2 pg,tp still ngade2 nak tulis blog masa ni.. xpandai nak tdo... hahah..
mm... yeah!
rini act hari yang bahagia tuk akak aku.. dia bakal dinikahkan dengan jejaka pilihan hati dia.. jam 2 petang waktu malaysia..hurm.. xdapat balik lagi.. abg kawen pon xbalik.. nati bila aku balik mesia,sume org da ad lyfe masing2,da ad husbang masing2.. tinggal la aku ngan adik aku lagi 2 orang... aish!
hahha..
xpe2.. nati aku kawen gak.. (xpuas hati cz sume da kawen.. hahahahahahah).
aku rapat ngan dia cz umur dia xjauh pon ngan aku.. beza 2 tahun je.. lpas ni xleh la nak kuar sama ngan dia lagi... even ngan akak sendiri cz dia da ad husband.. hers lyfe will change 4 sure..



4 sure,aku akn rindukn saat nak gelak2 ngan dia lg.. dia ni satu kpala ngan aku.. dua2 otak separa kot.. hahaha... mmg kamcing r ngan dia.. ske buat lawak bdh then gelak kuat2..hahahaah... dia ni agak garang la tp baik.. atie sensatif.. jarang buat lawak,tp once dia buat,mmg klako la....haha.. banyak benda yang ktorang leh share.. dari pakaian till benda2 personal... mb sbb ktorang membesar sama2,2 yang jadi close sangat2...

n 4 u my dear sis,selamat menempuh alam baru... i wish u happy always with ur new lyfe n your husband..sorry cz i cant be by ur side on your wedding's day but part of my prays will always be yours...

Tuesday, November 18, 2008

all my cute little'babies'..(^_^)


ni me n my giraff.. beli masa g taman safari.. da lama cari giraff act.. susah tol nak jumpa... so bila jumpa kat kedai cenderahati kat taman safari ari2,trus beli...xpk lagi da... hurmm there is a story behind..klako jgak kalu diingatkat2kn..heheheh.. tp xpela..

mmmm... this is my lovely patrick.. masa ni dia gemok la lg.. tg skrang da kurus..'miss some1 ye patrick???'hehe..laku yang ske tengok cite spongebob,mesti xske patrick kn.. dia ni mmg jahat sangat2.. ske kenakn kawan2 dia..nakl tol.. tp cute la...hahhaahha.. xpe2.. patrick kat atas ni baik je.. hahahhahhah.. bias tol..:D


nah! i want this bear back...miss 2 hug this small bear.. aish!juzt sempat jumpa bear ni skjap je.. then da jadi hak milik org laen..
aduih!
haahah..
hurm...
but its ok. it wil be safe there..adoyai!rindunya nak hang out same2 lagi..'sigh'..
xpela...
that tyme will come.....
insyaallah....

Sunday, November 16, 2008

banjir di kosan.....

salam...
hai sume... ni dah percubaan yang ke berapa nak tulis blog ni.... susah tol nak buat...huhu.. bz la katakan....
hurm..
haaaaaaaaaaa!
xm da abes smalam.. so weekends ni nak rest la dulu b4 start klas balikhari isnin ni..pnt pon xabes lg.... huhu....
blajar 1 bulan then bulan 1 ni final... adeh!
kena besekan diri tuk keadaan yang sama dalam masa 6 tahun ni...
mmmm....
berbalik kpd topik asal....
act,smalam kat sini hujan... nak kata lebat 2,xde la sangat tp blh la dikatogerikan sebagai lebat... masa 2 aku duk lepak2 bilik iqa since xde org pon kat bilik bwh.. most of them g bandung.. aku je malas nak ikot.. penat... tengah2 sembang ngan iqa,tetiba......................
mbak rumah aku(maid) berlari2 naik atas datang bilik iqa.... kalut gle dia.. terkejut jgak la aku.. dia cakap,air kuar dari bilik kell xhenti2 sampai luar bilik.. ruang tamu da penuh ngan air cz bilik dia kat bwah.. ktorang dengan kalutnya cepat2 turun bawah nak tengok apa yang berlaku...
n mmg benar,air mmg da kuar sampai dalam rumah.... sepantas kilat,mbak berlari2 ke rumah tuan rumah tuk dapatkan kunci pendua sebab masa 2 kell xde kat umah.. kuar....
5 minit kemudian,mbak datnag dengan membawa segugus kunci tp...........
alamak!!!!!!
salah ambik kunci la plak...
adoyai!
air makin banyak... dengan sedikit ketenangan yang ada,mbak call Tulus(org yang keje kat kosan aku as tukang baiki paip n ap2 yang berkaitan denganya la).. tulus pon datang.. bawak kunci yang btol... dengan pantas,pintu bilik kell dibuka...
rupa2nya,air paip dari bawah tanah dalam bilik mandi yang keluar.. mmg kuat la air 2.. ktorang pon selamatkan la barang2 dia yang ad kat bwh... abes charger laptop dia terendam air... beg sume basah....
air da makin penuh dalam rumah till rumah bawah pon banjir...(xtau la nak describe camner umah kitorang ni.. blh kata 3 tingkat jgak kot.. ntah la)
air dari depan umah da masuk..
takut kalu keadaan makin buruk,aku,iqa n mimi mintak tlong mbak buka sume bilik kat bawah... nak naikkan barang2 yang ad kat bawah,naikkan atas katil.. in case kalu ad pape,insyaallah sume barang slamat.
ktorang try tolak air kuar tp kat sini sistem longkang dia mmg xsistematik.. longkang dia mmg slow gle.. xdalam pon... so mmg xleh nak buat ap.... Tulus la yang bersusah payah baiki sistem longkang... kesian jgak tengok.. da la dia sorang tp nak buat macam mane... kn la jgak....
dalam 30 minite jgak la nak tunggu dia baiki sistem paip... alhamdulillah,masa 2 hujan da beransur berhenti....sistem paip pon da ok....
air da beransur kuar masuk longkang....
n alhamdulillah.. at last,sumenya kembali normal.. juz tinggal nak cuci rumah.... pekerja2 yang ad kat situ la yang bersihkan....

mmmmmmm....
2la pengalaman banjir kat indon... tp rasanya 2 yang kecil la kot... menurut orang kat sini,banjir besar akan berlaku kat indon setiap 5 tahun... n dijangka,next banjir besar adalah tahun 2010..
aku xdapat bayangkan la camne banjir besar 2 nanti.. banjir dalam rumah pon da kalut bagai nak ap....
tetiba terbayangkan tsunami yang berlaku beberapa tahun lpas....
nauzubillah....
gerun aku....
juz aku berdoa kpd-Nya,agar kami semua dilindungi daripada berhadapan dengan keadaan cm2...

Friday, November 14, 2008

warrrgh!!!

salam...
sowie my dear fwen..
da lama sangat xbuka update blog.....
wuhuhu..internet xbtol....
bayar je lbh tp still xok...
pengendalian xsistematik....
bila ditanya kenape,dijawab tp menyakitkan hti.. aduih!
macam2 perangai manusia kn??
tp its ok la....
as long as blh bertahan,bertahan je la kn...
mmm...
act,exam lom abes lg ni....
eok ad 1 lg paper...
tp macam kurang rajin plak nak study pg ni..
hikhik...
truk kan??
ntah bila la nak berubah ni...
study last minute da jadi kebiasaan...
haish!
penat tp...
huhu...
aku try la study awal2 pasni..
at least konsisten la...
xde la sume nak pulun last minute kan...
insyaallah....
ok.....
mmm....
smlam call adik aku...
dia amik upsr tahun ni...
call mak dia dapat bape...
mak pon cakap bape...
dia xdapat penuh tp xla teruk pon rezat dia..
dia nangis...
sdh..
aku pon sdh gak...
dia mmg usaha sangat2 tuk upsr ni tp still xdapat... nak buat camne.. xde rezeki dia...
insyaalah.. mungkin rezeki dia kat pmr@spm nanti... ALLAH da kata,siapa yang berusaha dia akan dapt kn.. insyaalah....
xde ap nak tulis ni...
tunggu la lpas xm nati.. insyaallah,ad something nak share ngan korang sume...
tunggu!!!!!!!!!!!!!!!
heheeheh.